27.8.09

Semasa di Pasar Seni

Perbualan hati ke hati dua adik-beradik di depan pintu masuk Pasar Seni kat lot kedai pertama yang menjual barangan perak

nenek:
fuiyoo...canteknye jam ni Fa! Klasik dan design dia sangat exquisite...nim nak...tapi tak mahu la beli sendiri, nak orang bagi.

sang dollah:
err...

nenek:
ok...nim cik abang nim yang bagi lah! Hee...

sang dollah:
kak nim ade cik abang ke?

nenek:
takde. Tapi kena cari aa sekarang sebab nim nak jam tuh..owh..and bracelet tuh juga! Nim tahu, nih untuk hantaran!

sang dollah:
Maknanya sebelum nih kaknim tak pernah fikir pasal nak kahwin ke?

nenek:
Tak. Baru nak fikir la ni hehe. Hmm...pernah fikir nak ada Levis jeans atas dulang...

Kesimpulan:
Sang dollah terpaksa dengar list hantaran dan wedding plan si nenek sepanjang perjalanan LRT ke Stesen Sentral.

Related Articles

1 comments:

J.MFAIRUS said...

kena 'gambatte' lagik!
Sorry i terklik kat u nyer blog link!
Yeaagg......