9.6.09

Gossip Hiburan Minggu Ini

rabu, 10 jun 2009
school of business faculty
unsw
sydney

ok atas permintaan encik anonymous yang setia mengikuti blog ini, maka saya akan bergossip di sini petang ini. hoho. gossip apa ye?

hmmm....
jap...memula kena anggap macam ini ialah email kepada cik evy, then boleh la jadi ala2 versi gossip.

*transforming...*

wokeh! OMG u tau x i ade gossip ok!!!
u tahu x encik landak skang nih asyik men game je!! dia dh depress cm i gak tapi seb baik i dah ok sebab pakcik sifu and apot telah bg bg nasihat yang berfungsi. ingat nak berkomunkasi ngan kambeng gay tapi tak baik aa kacau kambeng gay sebab dia tak makan sayur.

cakap pasal gay, gay broccoli pun dah better skang. dia dah nampak hidup and sudah ada keberanian tuk bergaya n rambut dia cool giler skang!! i siap wat research tuk rambut broccoli n walllaah! berjaya! though dia agak sengsara ngan dandruff tapi xpe aa yang penting gaya kan?

cik lebah pula skang nih riang bergembire berstudy ngan kengkawan dia di uni. so i tinggal la sesorg kat bilik i yang mandom itu. bilik tuh best, canggih, lengkap ngn facility masalahnye i sendiri xkuar bilik dan melihat dunia maka jadi lah bilik itu depressing. bila bilik depressing, solusinya ialah berfikir. bile penat berfikir tidor la kan? aha!

so, gossip hari ini ialah, i akhirnye berjaya angkut my laptop yang cool lagi canggih itu ke uni. akhirnye! skang nih i tengah menghadap tingkap yang besar melihat dunia universiti i yang mahal nih dilalui mahasiswa dan mahasiswi yang bermuka stress akibat bermulanya exam week. i pula, akibat layan emosi berminggu-minggu sedang berpadanan muka berlari pecut tuk catch up sebab i xnak fail! so, guna la cara keji maut pon asalkan dapat lepas dan grad dan balik jumpa bb ayah yang sudah semakin botak itu. huhu ayah...

owh i dah cakap ke i sayang my ayah? hehe. he's the best! ^___^

nanti i nak jumpa my lecturer, Loveday (cute kan nama dia?) sebab i yang bijak ini telah pun lost dalam dunia nyata ini. dia je lecturer yang berfungsi...so nanti nak jumpa dia borak2. 

ape lagi ye? nanti kene jumpa ustaz tuk tong tuh. hopefully sume ok aaa sbb everything is progressing very well now. xleh ckp banyak kat sini sbb otai ceti mungkin baca blog nih...hehe...oopppss...

owh!! berita paling penting dalam dunia fana nih!!! huhu tau x threadless jual tshirt $5 je!! tapi xde duit tuk beli..huhu...kalau u pegi link tuh, u akan nampak my checkout item...satu untuk i, satu tuk dollah, satu tuk dayah and satu lagi tuk bizi sbb memula ingat nak share postage ngn dia...maafkan aku bizi...walau $30 aku xmampu...dalam account dah $ -16 akibat overdraft (is that the term? dollah yg ckp...dia suh byr cepat2 sbb nanti kene high percentage..ok fa nim dh bayar!)

hmmm...apa lagi..

tau x hari tu anas ngn azim beli ayam kat redlea 4kilo dalam dua beg plastik. sesampai umah dorg letak dalam peti ais. tapi keesokannya, tinggal satu beg je! maka, mana perginye satu lagi beg? i listkan my suspects mengikut susunan nih:
1. Hunny: sbb mungkin dia nak buat party BBQ kat umah Wong
2. Zek: sbb dia nak feed girlfren dia ngn 2 kilo chicken wings
3. Anas: sbb dia nak buat kenduri doa selamat kat umah hawa
4. Azim: sbb dia berlakon jadi toyol akibat xde life
5. Tasniim: sbb dia pelupa tahap Dory, xingat yang dia dah jual ayam tuh kat sunday market$$$

tapi lepas kitorg gabung sume kepala, masih xdpt solve gak misteri tuh. so, i panggil kejadian itu, misteri kepak ayam hilang *disertai dengan lagu saspen*

adoi...panjang la pulak..
ok encik anonymous, sebab tuh saya xbergossip di sini sebab cakap crap dan berbelit2 memang expertise saya. sebelum saya start topik lain, baik saya berhenti di sini. harap gossip ini mencapai kriteria dan memuaskan hati encik.

sekian gossip.

chow chin chow tapi payau~ 

p/s: dem~ rase best plak bercrappy crap kat sini. huhu bahaya nih!

Related Articles

2 comments:

Marlina Jamal said...

tasniim..oh-so-random la ko nih..tapi lawak giler..kambeng gay? broccoli?
cik lebah? hahaha..wlpon tak paham satu hapah pon..tapi lawak tetap jugak..

nenek kebayan rabun said...

hehehehe.
walau xberniat nak buat lawak, tp aku ske yang ko rase lawak hahaha!